10 dingen die je gezien moet hebben in Italië

Italy feature image 01

Samenvatting Artikel

Dit mag je zeker niet overslaan als je Italië bezoekt

Ga jij binnenkort naar Italië en wil je verschillende bezienswaardigheden bezoeken? Italië kent tal van bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan als je in Italië bent? Wij zochten uit wat de 10 bezienswaardigheden zijn die je gezien moet hebben in Italië en hebben ze hieronder voor je op een rij gezet. Lees snel verder en maak meteen jouw lijstje!

1. Het Colosseum

Het Colosseum is een van de bezienswaardigheden die je minimaal eens in je leven gezien moet hebben. Het Colosseum is ook wel een amfitheater en ligt in Rome. Het amfitheater is in opdracht van de Flavische keizers in de eerste eeuw na Christus gebouwd. Vroeger werden hier vele gladiatorengevechten gehouden. Hier vocht men tot de overwinning of dood volgde. 

2. Venetië

Venetië is een prachtig en romantisch plaatje om te bezoeken. Ieder jaar wordt hier vrij uitbundig carnaval gevierd. Wat je ook kunt doen, is een bootje huren en romantisch een stukje gaan varen over de smalle kanalen of heerlijk slenteren door de vele straatjes die Venetië rijk is.

3. Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is een prachtige brug die je zeker gezien moet hebben. Deze Middeleeuwse brug maakt een verbinding tussen Florence en Arno. De brug zit vol met prachtige juwelierszaken en laat je de tijd van weleer herleven. Deze brug is de enige brug die niet verwoest is tijdens de Tweede Wereldoorlog.

4. De kathedraal van Milaan

Milaan is om meerdere dingen bekend, namelijk om de mode en om de kathedraal van Milaan. Dit is een prachtig Gotisch bouwwerk dat je midden in het centrum van Milaan kunt vinden. Het is de grootste Rooms-katholieke kathedraal van de wereld en daarmee zeker een bezoekje waard. 

5. Vaticaanstad

Vaticaanstad mag je ook zeker niet overslaan. Dit is de hoofdstad van het Rooms-katholieke geloof waar je de Sint-Pietersbasiliek kunt bezoeken en een het Sint-Pietersplein kunt aanschouwen. Deze stad is dan ook wereldberoemd.

6. Cinque Terre

Voor romantiek kun je ook naar Cinque Terre. Dit betreft vijf dorpen langs de Italiaanse kust die zelfs in de UNESCO werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Dit zijn prachtige schilderachtige dorpjes die langs steile bergflanken van de Ligurische kust gebouwd zijn.

7. Italiaanse alpen en dolomieten

De Alpen lopen voor een groot deel door Italië heen en bieden een spectaculair landschap. Ook de dolomieten behoren tot de alpen. Dit zijn prachtige steile rots pieken die tevens tot het UNESCO werelderfgoed behoren. 

8. De Amalfikust

De Amalfikust wordt veel bezocht en is een van de meest mooie kustplekken ter wereld. Deze staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kustplek heeft prachtige natuur en vele gezellige dorpjes te bieden.

9. Comomeer

Het Comomeer is een prachtig meer in Lombardije en heeft een oppervlakte van
146 km². Het is het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren. Bezoek zeker het Comomeer, want je zal er de meest mooie natuur gaan zien. 

10. De toren van Pisa

Ook de toren van Pisa mag je zeker niet overslaan. Dit is een bekend monument en vooral beroemd, omdat het monument vrij scheef staat. De toren is 56 meter hoog en is een grote toeristische trekpleister.

Weet jij al welke bezienswaardigheden je in Italië gaat bezoeken?

Recente blog artikelen
Rome feature image 01

Wat te doen in Rome?

Ga jij binnenkort naar Rome en wil je de mooiste bezienswaardigheden in Rome aanschouwen? Rome kent vele prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. Wij zochten uit wat de mooiste bezienswaardigheden in Rome zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Lees meer »
Amalfi feature image 01

Amalfi kust: wat te doen?

Ben jij van plan om de Amalfi kust te bezoeken? Bezoek je Amalfi kust, dan zijn er vele plekken die je zeker niet over mag slaan. Er valt namelijk meer dan genoeg moois te zien aan de Amalfi kust.

Lees meer »