Amalfi kust: wat te doen?

Amalfi feature image 01

Samenvatting Artikel

Dit moet je zeker doen als je de Amalfi kust bezoekt

Ben jij van plan om de Amalfi kust te bezoeken? Bezoek je Amalfi kust, dan zijn er vele plekken die je zeker niet over mag slaan. Er valt namelijk meer dan genoeg moois te zien aan de Amalfi kust. Wij zochten uit wat de mooiste plekken om te bezoeken zijn aan de Amalfi kust en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en noteer ze direct op jouw lijst!

De tuinen van Villa Cimbrone en Villa Rufolo

De Amalfi kust heeft vele bijzondere bezienswaardigheden te bieden, zoals de tuinen van Villa Cimbrone en Villa Rufolo. Dit zijn werkelijk prachtige tuinen die vol met bloemen, planten en bomen staan. Vooral de romantische tuinen van Villa Cimbrone in Ravello zijn een hotspot voor fotografen. In de zomer worden er in de tuin van Villa Rufolo concerten gegeven met werk van Wagner, de wereldberoemde componist. Vanaf de tuinen heb je een adembenemend uitzicht over de kust. 

Sorrento

Sorrento moet je ook zeker gezien hebben. Dit is een mooie kustplaats die zeer toeristisch is. Officieel behoort dit niet meer tot de Amalfi kust ,maar het ligt zeker op het schiereiland. Ben je op Sorrento, dan moet je zeker eens wat overheerlijke limoncello drinken. Dit is namelijk de plek waar limoncello vandaan komt. Sorrento is een havenstad en biedt op verschillende plekken mooie uitzichten.

Duomo di Amalfi

De kathedraal van Amalfi, ook wel de Duomo di Amalfi genoemd, bestaat al sinds de 9e eeuw en ziet er nog steeds prachtig uit. De kathedraal is het stralende middelpunt van de stad Amalfi. Je kunt de kathedraal bereiken via een lange trap die leidt naar het voorportaal van de kerk. Je kunt de kerk gewoon betreden, maar moet vooraf wel een ticket kopen. Je kunt dan ook de crypte van de kathedraal bezoeken, waar de relieken van apostel Andreas bewaard worden.

Grotta dello smeraldo

De Grotta dello Smeraldo is een smaragdgroene grot die aan de Amalfi kust ligt. Hier kun je een prachtige gloed zien, wat komt door het samenspel van het licht dat via de zee de grot inkomt, de ligging van de grot en de zeebodem. Deze grot mag je dan ook zeker niet overslaan.

Positano

Positano is een van dorpen aan de Amalfi kust die het meest bezocht wordt. In de zomer zal je massa’s toeristen zien op het strand en ook in de straten lopen volop toeristen. Positano is voor het grootste deel auto en scootervrij, wat komt doordat de straten vrij smal is. Hierdoor moet je soms best een stuk lopen voor je in het centrum van het dorp bent. Ben je in Positano, bezoek dan zeker de chiesa Santa Maria Assunta. 

Villa Rufolo

Vergeet zeker niet om Villa Rufolo een bezoek te brengen. Dit is een prachtige historische villa die in de 13e eeuw gebouwd is. Deze is in de 19e eeuw volledig gerenoveerd. De tuinen van de villa bieden een adembenemend uitzicht op de Amalfi kust en zijn tevens de mooiste tuinen die je in de regio zal vinden. Vanaf de toren heb je een nog beter inzicht en kun je een klein museum bezoeken waar je leert hoe de villa is ontstaan en gerenoveerd is.

Welke bezienswaardigheden ga jij nog meer bezoeken?

Recente blog artikelen
Rome feature image 01

Wat te doen in Rome?

Ga jij binnenkort naar Rome en wil je de mooiste bezienswaardigheden in Rome aanschouwen? Rome kent vele prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. Wij zochten uit wat de mooiste bezienswaardigheden in Rome zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Lees meer »