Wat te doen in Rome?

Rome feature image 01

Samenvatting Artikel

De mooiste bezienswaardigheden in Rome

Ga jij binnenkort naar Rome en wil je de mooiste bezienswaardigheden in Rome aanschouwen? Rome kent vele prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. Wij zochten uit wat de mooiste bezienswaardigheden in Rome zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en zet onderstaande bezienswaardigheden meteen op jouw lijstje!

Ga naar het Colosseum

Ga je naar Rome, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Colosseum. Dit is een groot amfitheater uit de tijd van het Romeinse Rijk en werd gebouwd in het jaar 80 na Christus. Het grootste deel hiervan staat nog altijd overeind. Diverse aardbevingen hebben ervoor gezorgd dat delen van het amfitheater zijn ingestort. Vroeger werden er in dit amfitheater vele gladiatorengevechten gehouden, waarbij er gevochten werd op leven en dood. Dit bouwwerk ziet er erg indrukwekkend uit en is verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Laat je zeker leiden door een gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis van het Colosseum.

Trevifontein

Ook de Trevifontein is het bezoeken waard. Dit is een magische plek. Loop je door de smalle straatjes van het centrum van Rome heen, dan is de kans groot dat je straks ineens voor de reusachtige Trevi fontein staat. Dit is een fontein van wel 26 meter hoog en 22 meter breed. De Trevifontein is de beroemdste fontein van Rome. Veel mensen willen deze plek dan ook graag bezoeken. Veel mensen kiezen ervoor om een muntje in de fontein te gooien. Doe je dit over je linkerschouder, dan kom je weer terug in Rome. Althans, dat is wat veel mensen geloven. Deze fontein is werkelijk prachtig om te zien. Gooi er zeker een muntje in als je daar bent!

Roseto di Roma Capitale

Een van de mooiste plekjes in Rome is de Roseto di Roma Capitale. Dit is een geweldige stadstuin die meer dan duizend verschillende soorten rozen bevat. Je kunt er lekker doorheen wandelen of even lekker tot rust komen op een van de bankjes. De rozen in deze tuin bloeien niet het gehele jaar door. Daardoor kun je deze tuin het beste in april, mei en juni bezoeken. Het fijne is dat de toegang tot deze rozentuin ook nog eens gratis is.

Vaticaanstad

Ook Vaticaanstad mag je zeker niet overslaan. Dit ligt net buiten het oude centrum van Rome en is de kleinste onafhankelijke stad van de wereld. Het is de plek waar je zeker geweest moet zijn. Let wel op dat het er erg druk is, gezien meerdere mensen deze prachtige stad willen bezoeken.

Bezoek zeker het Vaticaan Museum, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Boek een speciale’ skip the line tour’ of ga zelf naar de Sint-Pietersbasiliek. Deze is werkelijk indrukwekkend, wat je meteen zal opvallen als je een voet in de Sint-Pietersbasiliek zet. Bekijk ook de kunstschatten in het Vaticaan Museum en bezoek de Sixtijnse kapel waar het conclaaf plaatsvindt bij het kiezen van de nieuwe paus.

Weet jij al wat je gaat doen in Rome? Lees hier welke Italiaanse woorden en zinnen je kunnen helpen tijdens je reis.

Recente blog artikelen
Amalfi feature image 01

Amalfi kust: wat te doen?

Ben jij van plan om de Amalfi kust te bezoeken? Bezoek je Amalfi kust, dan zijn er vele plekken die je zeker niet over mag slaan. Er valt namelijk meer dan genoeg moois te zien aan de Amalfi kust.

Lees meer »